Easy Oatmeal Raisin Bars | The Daily Dish

BetterRecipes : better recipes - better meals

Easy Oatmeal Raisin Bars

8 Comments | Written on September 6, 2011 at 5:00 am , by

Today’s recipe is a great “go-to” oatmeal raisin bar!  This basic, no frills recipe can be made with items you have on hand.  Feel free to jazz it up and make it your own with a dash of cinnamon or maybe swap your favorite dried fruit for the raisins.

Here is what you will need:

1)  Quick cooking rolled oats

2)  Sugar

3)  Butter

4)  Eggs

5)  Raisins

Easy Oatmeal Raisin Bars (click here to view and print recipe)

1 cup (2 sticks) butter

3 1/2 cups quick-cooking oats

1 cup sugar

2 egg whites

1/2 cup raisins

Preheat oven to 375 degrees.  Lightly butter a 9 by 13 inch pan.  Melt the butter and let cool for 5 minutes.  In a large bowl, stir together the oatmeal and the melted butter.  Stir in the sugar and the egg whites until blended.  Add the raisins and stir to combine.  Press the oatmeal mixture into the prepared pan and smooth the top.  Bake for 30-35 minutes, or until golden brown.  Cut into squares while still warm but do not remove from the baking pan until cold.

better_blogging_buddies

Looking for more Oatmeal Raisin treats?  Check out these other great recipes!

Oatmeal Raisin Bars from Savor the Thyme @savorthethyme

Quinoa Raisin Cookies from Simply Sugar and Gluten-Free @Amys_SSGF

Oatmeal Raisin Peanut Cookies from Espresso and Cream @MadisonMayberry

8 Responses to “Easy Oatmeal Raisin Bars”

 • 1
  Nana Di says:

  Yummmmm!

 • 2
  Susan says:

  Yes! No flour cookies!

 • 3

  certainly like your web site however you need to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth however I will definitely come again again.

 • 4

  Hi there, I discovered your site by way of Google while looking for a similar matter, your site came up, it looks good. I have bookmarked to my favourites|added to my bookmarks.

 • 5
  Ramona says:

  Wish your recipes included the nutritional information, calories, fats, carbs, etc.

 • 6
  Carol says:

  Please add nutritional information: calories, fats, carbs, SUGAR, sodium, etc. This is very important to us. THANKS!

 • 7
  Amanda says:

  Can you substitute splenda for the sugar?

 • 8
  Kristina Vanni says:

  Amanda,

  I am not sure! I don’t have much experience cooking with Splenda, so I am unfamiliar as to how to works in recipes like this one. Anyone out there have any thoughts on Splenda/Sugar substitutions?

 • bellaeta says:
  Your comment is awaiting moderation.

  Läpparna förlitat sig på en hänvisning central surrealistiska filosofi, förtärande kvinna. Det var den senaste i en distinkt serie av stora målningar, som sträcker sig tillbaka till MCMXIV av Ridge period och The Rope Dansare och förutse av ett halvt dussin år Le Beau temps. Varje gång Man Ray sträckte sig efter den dramatiska, uttalande i sina målningar, lyckades han.. Michael Kors España Bolsos
  Kors har varit vinnaren av en hel del företag, google uk, inklusive rådet Fashion Designers of America (CFDA) strategi Dam Designer i året 1999, var det allra bästa herrkläder designer 2003. Vidare Kors 2006 tilldelades formgivare Årets ACE tillbehör Association i 2009 efter stil Group International i sin årliga Night of Stars Awards tilldelas Star Award. Under 2010 Kors få CFDA erkänt och fick den högsta ära av deras Lifetime Achievement Award nominerad av amerikanska Vogue stil redaktör Anna Wintour.. Bolsas Michael Kors Originales
  Dessa kompletteras av designelement såsom guilloche dekoration och en svagt böjd fall. Tissot Tradition löften wearers ändlösa timmar av precision med hållbara bra utseende. Visas med en silver urtavla och brun läderband. Taschen Michael Kors
  Även om det är namnet antyder en skarp kontrast mellan två polariserande färger, ser denna modell som om Nike utlopp skor den inbyggda med en vävd övre där svarta och vita trådar flätas samman för att göra grå. För att slutföra denna Quikestrike Nike Air Max 90 release, vita visas som en komplement färg efter eget gott, Swoosh, heeltab, foder och snörning system. Klubbens ikoniska rand Nike Air Max LTD visa upp sina kärnvärden elegans (blå), passion (röd) och respekt (vit) återigen förblir Nike fabriken outlet-butiker som är centrala för satsens utformning ,.. Bolsas Michael Kors Outlet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*